Hdmi kabel voor 4k gamen gebruiken

Met een hdmi kabel kun je natuurlijk veel. Dit weten we maar tegenwoordig kun je ook gamen in deze prachtige resolutie. Benieuwd hoe dit dan precies in zijn werk gaat? Lees dan lekker verder in een nieuwe blog. Een goede hdmi kabel is hiervoor echter wel een must. Niet met elke hdmi kabel kun je namelijk in deze resolutie gamen. Dit heeft te maken met het feit dat gamen in 4k nog intensiever is om over te brengen dan andere 4k content. De juiste hdmi kabel is dus zeker aan te raden maar hoe kun je deze vinden? Dit zal ik ook uitgebreid toelichten in deze blog.

4k gaming met een high speed hdmi kabel

Zoals eerder gezegd is het gamen in 4k dus intensiever maar waar ligt dat dan precies aan? Het gaat er met gamen vooral over dat de reactietijd extreem kort is. Met een film weet de computer of de tv al lange tijd van tevoren wat er gaat gebeuren. Met gamen is dit totaal anders. Het is namelijk zo dat met gamen de reactietijd slechts enkele milliseconden bedraagt. Om deze reden is het belangrijk dat de kabel dit kan ondersteunen. Daarnaast is het ook zaak om te kijken voor een tv die deze snelheid aankan. Op de markt zijn er verschillende tv’s die in deze tijd kunnen overschakelen. Deze tv’s komen helaas wel met een duurder prijskaartje. Het is zeker wel aan te raden om tijdens het aanschaffen hierop te letten. De high speed hdmi kabel kost overigens ook meer dan een traditionele hdmi kabel. Echter is het in deze prijsklasse niet echt interessant om op prijs te vergelijken. Het kost hoogsten een paar euro meer om voor een premium kabel te gaan.

De juiste kabel vinden: hoe doe je dat?

Om de juiste hdmi kabel te vinden is het belangrijk dat je op verschillende dingen let. Zo moet je altijd denken aan hoeveel je uit wil geven. Zoals eerder gezegd is een hdmi kabel niet zo duur maar het is zeker niet nodig om voor niks extra geld uit te geven. Daarnaast is de lengte ook erg van belang. Dit geldt overigens in het algemeen met kabels. Hoe korter de kabel, des te minder de kans op ruis er bestaat. De kabel moet natuurlijk niet te kort zijn want anders heb je problemen met het verbinden van je tv aan je console.

Geef een reactie