Begin het jaar goed en georganiseerd!

De laatste weken van het jaar kunnen erg chaotisch zijn. Je bent nog bezig met je werk of hebt tentamens voor je studie terwijl je je al moet voorbereid op de hectische kerstdagen – met daarbij het vooruitzicht dat je zodra de vakantie om is weer aan de bak moet, zodat je nooit echt helemaal in die fijne stand van rust en vrede die de kersttijd biedt terecht komt. Natuurlijk is het geweldig om even te kunnen ontspannen – genieten met je familie, cadeaus en heerlijk eten, lekker schaatsen, winkelen, noem het maar op. Maar juist door die magie is het altijd zo weer voorbij. En dan wil je het nieuwe jaar natuurlijk wel goed beginnen! Begin dus nu alvast met nadenken wat je wil verbeteren in het nieuwe jaar, als het harde werken weer begint.

Vind je passie terug

Als je het maandenlang heel druk hebt op school of op je werk, krijg je er al snel genoeg van. Dan raak je het enthousiasme kwijt waardoor je koos voor wat je doet, en zodra je dat doet raak je vast in een soort sleur die moeilijk te doorbreken is. Probeer in de kerstvakantie dus op zoek te gaan naar dat sprankje enthousiasme wat er ergens nog wel zit. Lees weer eens je favoriete boek waar je ooit graag over wilde leren, ontwerp weer eens iets voor jezelf, en doe het omdat je het léuk vindt, niet omdat het moet. Als je weer herontdekt waarom je doet wat je doet, zal het na de vakantie weer fijner voelen om er mee aan de slag te gaan voor een doel. Als je het jaar begint met hervonden passie voor je vak, is het ook makkelijker om die vast te houden!

Je zaakjes weer op orde

Wat ook goed kan helpen om weer motivatie te krijgen, is om dat plezier te zoeken in andere gebieden van je werk. Als je toch echt even genoeg hebt van wat je doet of van jezelf weet dat je na een vakantie altijd verveeld begint, kun je andere manieren vinden om het leuk voor jezelf te maken. Koop nieuwe notitieboekjes, gekleurde pennen of een bullet journal zodat je alles goed kan plannen maar er ook lekker op los te tekenen. To-do lijstjes, adresboeken, noem het maar op – schrijven en organiseren werkt ontzettend ontspannend en is goed te combineren met het werk. Je kunt jezelf zo ook eens lekker verwennen met een nieuwe leren laptoptas, etui of iets anders voor op je bureau of kantoor!

Geef een reactie